Jelöltesse meg gépkocsiját, és most egy UV-lámpás kulcstartót kap ajándékba!

 

 

Nézze meg képeinket!

Meg fogják győzni!

 

 

 

Ne hagyja ki reklám paródiánkat, melyben néhány sablonos reklámtípusnak állítunk görbe tükröt!

 

Olvasson bele hazánk és a nemzetközi sajtó biztonságtechnikával foglalkozó cikkeinek gyűjteményébe!

 

 

Internetes oldal betörőknek

Egy horvát újság arról tájékoztatta olvasóit, hogy az Interneten létezik olyan oldal, amely autózárak feltörésével foglakozik.

 

A www........com elnevezésű oldalon (az oldal nevét szándékosan nem adjuk meg!) az olvasók mindent megtalálnak, ami a legújabb típusú BMW-k, Fordok és egyéb minőségi gépjárművek profi felnyitásához szükséges. Az 1998 utáni BMW-ket nyitó felszerelés ára 462 euró, melyhez a tolvaj egy kiegészítő CD-t is kap, melyen a művelet elvégzendő lépései pontos megvilágításba kerülnek.

 

A Fordok és Jaguárok szakszerű feltöréséhez viszont csak 110 euróra van szükség és a német illetőségű cég postafordultával, visszafogott csomagolásban máris küldi a rablófelszerelést. A weboldal mindemellett állandó frissítés alatt áll, ami azt jelenti, hogy a gyártók folyamatosan javítják és fejlesztik termékeiket.

 

Az oldalon profi készletek árulnak a legtöbb váltózárhoz is.

 

/ Megjegyzés: arcátlan módon még disztribútorokat is keresnek a termékeik árusításához! /

 

Forrás: Spicy Press Hírügynökség

 

Használtautó Katalógus 2006  - hirdetés

Az Autó News Kft. évente megjelenő Használtautó Katalógusának 2006-os kiadásában jelentettük meg legújabb hirdetésünket a PERMANENTMARK SECURITY SYSTEMS gépjárművédelmi biztonsági rendszeréről. A katalógus minden oldalának alján megtalálható logónk és szlogenünk, továbbá a 113. oldalon egy teljes oldalas hirdetésünk.

 

A Használtautó Katalógus egyedülálló módon mutatja be szinte a teljes hazai gépjármű választékot. Az egyes típusok technikai adatait kiegészítik az előnyökkel, hátrányokkal és szerviztapasztalatokkal, így értékes információhoz juttatva az új, vagy használt autót vásárolni szándékozókat.

 

A katalógus címlapjára kattintva példaként megtekintheti az egyik oldalt, amelyhez az Adobe cég Acrobat Reader nevű programjára van szüksége.

 

A Használtautó Katalógus 2006 megrendelhető a következő címen:

 

Autó News Kft.

1077 Budapest, Rottenbiller u. 31.

Telefon: 06-1-322-0421

e-mail: a2@hungary.net 

Internet: www.auto2.hu 

 

Luxusautó  - hirdetés

Az Autó News Kft. negyedévente megjelenő Luxusautó nevű magazinjában jelentettük meg legújabb hirdetésünket a PERMANENTMARK SECURITY SYSTEMS gépjárművédelmi biztonsági rendszeréről.

 

A Luxusautó magazin a felső-, és luxuskategóriás gépjárművek iránt érdeklődők exkluzív lapja, mely sok egyéb érdekes témával is foglalkozik, úgy mint órák, hajók, különleges sportok.

 

A magazin címlapjára kattintva megnézheti hirdetésünket, amelyhez az Adobe cég Acrobat Reader nevű programjára van szüksége.

 

A Luxusautó magazin megrendelhető a következő címen:

 

Autó News Kft.

1077 Budapest, Rottenbiller u. 31.

Telefon: 06-1-322-0421

e-mail: a2@hungary.net 

Internet: www.auto2.hu 

 

Haszongépjármű Katalógus 2006  - hirdetés

Az Autó News Kft. évente megjelenő Haszongépjármű Katalógusának 2006-os kiadásában jelentettük meg legújabb hirdetésünket a PERMANENTMARK SECURITY SYSTEMS gépjárművédelmi biztonsági rendszeréről. A katalógus minden oldalának tetején megtalálható logónk és szlogenünk, továbbá a 49. oldalon egy teljes oldalas hirdetésünk.

 

A Haszongépjármű Katalógus egyedülálló módon mutatja be a teljes hazai haszongépjármű kínálatot. A kiadvány elsősorban flottával rendelkező cégek érdeklődésére tarthat számot, melyek közül - reményeink szerint - sok érdeklődőt tudtunk megszólítani a hirdetésünkkel.

 

A katalógus címlapjára kattintva megnézheti hirdetésünket, amelyhez az Adobe cég Acrobat Reader nevű programjára van szüksége.

 

A Haszongépjármű Katalógus 2006 megrendelhető a következő címen:

 

Autó News Kft.

1077 Budapest, Rottenbiller u. 31.

Telefon: 06-1-322-0421

e-mail: a2@hungary.net 

Internet: www.auto2.hu 

 

Rólunk írták - Metro hírújság

Rejtett gravírozás is védheti a kocsit

 

Egyre több ötletet vetnek be a gépjárműlopások megakadályozása érdekében. Az egyik legújabb eljárás, amit már nálunk is alkalmaznak, az a csak UV-fényben látható biztonsági jelölés, amit a hagyományos rendszám- vagy alvázszám gravírozásokhoz hasonlóan visznek fel az autó üvegeire és fődarabjaira. Nem lehet megtalálni a jelölést. A láthatatlan jelölést, ami a kocsi alvázszámának utolsó 13 karakterét használja, a tolvajok nem tudják felfedezni, meglétére viszont jól látható matrica hívja fel a figyelmet.

 

Forrás: www.metro.hu 

 

Autó k2ttő  - hirdetés

Az Autó News Kft. havonta megjelenő autó k2ttő nevű magazinjában jelentettük meg legújabb hirdetésünket a PERMANENTMARK SECURITY SYSTEMS gépjárművédelmi biztonsági rendszeréről. A XIII. évfolyam 9. számában a 17 oldalon kapott helyet hirdetésünk PERMANENTMARK UV-gravírozás címen.

 

Az autó k2ttő magazin az egyik legnagyobb példányszámú autós havilap a magyar piacon, így - reményeink szerint - sok érdeklődőt tudtunk megszólítani a hirdetésünkkel.

 

A magazin címlapjára kattintva megnézheti hirdetésünket, amelyhez az Adobe cég Acrobat Reader nevű programjára van szüksége.

 

Az autó k2ttő magazin megrendelhető a következő címen:

 

Autó News Kft.

1077 Budapest, Rottenbiller u. 31.

Telefon: 06-1-322-0421

e-mail: a2@hungary.net 

Internet: www.auto2.hu 

 

Autó Tudós  - második cikkünk

Az Autó Tudós Bt. negyedévente megjelenő Autó Tudós Mindenkinek nevű magazinjának előző számában már bemutatkozott a PERMANENTMARK SECURITY SYSTEMS gépjárművédelmi biztonsági rendszere. Az idei évfolyam 3. számában ismét megjelent egy ismertető cikkünk a  PERMANENTMARK biztonsági jelölés - termékskála bővítés címen.

Az új cikk abból az apropóból íródott, hogy elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy újabb termékekkel, és a régi termékek kiegészítőivel jelenjünk meg a piacon.

 

 A magazin címlapjára kattintva elolvashatja cikkünket, melyhez az Adobe cég Acrobat Reader nevű programjára van szüksége.

 

Az Autó Tudós magazin megrendelhető a következő címen:

 

Autó Tudós Bt.

1071 Budapest, Dózsa György út 32.

Telefon: 06-1-343-1816

e-mail: autotudos@autotudos.hu 

Internet: www.autotudos.hu 

 

Rólunk írták - autocity.hu

UV lámpával az autótolvajok ellen!

 

Sajnos manapság minden csalafintaság bevetésére szükség van, ha az autónk biztonságáról esik szó. A tolvajok nem ismerve sem Istent, sem embert, minden útjukba akadó verdát meglovasítanak, legyen az egy vadonatúj BMW, vagy szakadt "kispolski". Akármilyen zárat, vagy riasztót is megpróbáltunk bevetni a hívatlan látogatók ellen, valahogy mindig ők bizonyultak az ügyesebbeknek. De csak azért, mert valami hiányzott, valami nem stimmelt a védekezésben. De ez a láncszem most megkerülni látszik. Ez a láncszem pedig az egységes rendszer, az összefogás, no meg egy kis technika. Utóbbinál viszont nem kell valami eget rengető dologra gondolni, mivel csak egyszerű gravírozásról van szó, ami egyedül UV fénnyel megvilágítva válik láthatóvá. Ennek az új rendszernek a lényege, hogy a járgány egyes főbb, és költségesebb elemeibe speciális technológiával beégetésre kerül, egy csak a gépjárműre jellemző egyedi számsor, azon ország azonosítójával párosítva, ahol az üzembe lett helyezve. Így a szerkezet egy olyan megbélyegzést kap, ami csak súlyos roncsolással, vagy részegység cserével tüntethető el, azonban egyáltalán nem vehető észre, hacsak nem egy UV lámpát a kezünkben lóbálva éppen nem keressük. Ez a megoldás azért hasznos, mert a kocsi az esztétikai értékéből mit sem veszít, viszont bármikor ellenőrizhető annak legális birtoklása. Ez pedig a lopott autók alkatrész dealerjeinek is problémát okozhat, mivel a megjelölt alkatrészek értékesíthetetlenné válnak.

Az új védelmi rendszer hatásosságát bizonyítja, hogy az UV-gravírozás hamarosan értéknövelő elemként szerepel majd az Eurotax gépjármű adatbázisában, sőt elnyerte a MABISZ-nak, azaz a Magyar Biztosítók Szövetségének is az ajánlását.

Hazánkban, körülbelül 150 műhely végez ultraviola fény alatt látható gravírozást, mindössze pár tízezer forintért, ezért talán érdemes átgondolni az anyagi helyzetünket a tolvajok dolgának megnehezítése érdekében. 

 

Forrás: www.autocity.hu 

 

Hi-tech autótolvaj bandát fogott el a rendőrség

Szinte elkótyavetyélték a lopott nagy értékű kocsikat azok az autótolvajok, akiket összehangolt akció keretében fogott el a Fejér megyei rendőrség. A gyanú szerint a kocsikat egyben és alkatrésznek lopták, a rendőrök 24 kocsit találtak meg egyben, és négy teherautónyi alkatrészt foglaltak le. Az orgazdák egy-egy többmilliós autót pár százezer forintért vettek át.

 

Üzletszerű gépkocsilopásokra szakosodott bűnözői csoportot fogott el összehangolt akcióban a rendőrség - közölte pénteki sajtótájékoztatón Gara József, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. A bűnszövetségben dolgozó hattagú csoportot július 4-én különböző helyeken, de egyidőben fogták el; négyen már előzetes letartóztatásban vannak, a két orgazda pedig szabadlábon védekezik. Az ügyben még további őrizetbe vételek és újabb gyanúsítottak vizsgálatba vonása is várható.

 

A rendőrség egy zsámbéki családi ház udvarán megtalálta a lopott autók tárolóhelyét is: az akció során 24 még egyben levő gépkocsit, valamint az orgazdáknál és a csoport tagjainál összesen négy IFA teherautónyi alkatrészt foglaltak le. A lefoglalt gépkocsik közül háromnál még nem változtatták meg az eredeti egyedi azonosítójeleket, - így azok rövidesen visszakerülhetnek a tulajdonosaikhoz - a többit szakértői vizsgálatnak vetik alá.

 

A leleplezett csoport a vizsgálat eddigi adatai szerint legalább 41 millió forint kárt okozott a lopásokkal, amiből 13,5 millió forint megtérült a három eredeti azonosítójelű autó révén. Az autótolvajok Fejér, Komárom-Esztergom, Vas és Pest megyében, valamint Budapesten tevékenykedtek. A csoport elfogása előtti napokban például Székesfehérváron és Tatabányán hat autót loptak el 25 millió forint értékben.

 

A banda többnyire büntetett előéletű, zsámbéki és budapesti lakosokból állt, valamint egy romániai magyar állampolgárból, aki az autókat megrendelte. Őt akkor fogták el, amikor megérkezett egy lopott kocsi átvételére. Az autókat emellett totálkáros, törött autók tulajdonosainak megrendelésére, illetve alkatrész céljára lopták.

 

A tolvajok a több napos "felderítő munkával" kiszemelt gépkocsik indítási és védelmi rendszerét számítógéppel vezérelt mobil dekódoló berendezéssel, egy-két perc alatt hatástalanították. Dolgukat megkönnyítette, hogy a csapat egyik tagja kiválóan ért az elektronikus szerkezetekhez.

 

A lopott autókat szinte elkótyavetyélték: egy tízmilliós kocsit például 250 ezer forintért vett át tőlük a megrendelő, és 350 ezer forintnál nagyobb összeget egy kocsiért sem kaptak.

 

A csoport ellen folytatólagosan, bűnszövetségben üzletszerűen elkövetett többrendbeli, jelentős értékű lopás bűntette miatt folyik a vizsgálat. A leleplező akcióban a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és több rendőri egység - köztük az ORFK különleges felderítő osztaga vett részt.

 

Forrás: MTI 

 

Autó-Motor  - Cikk rólunk

A PERMANENTMARK SECURITY SYSTEMS gépjárművédelmi biztonsági rendszeréről írt rövid bemutató cikket Magyarország vezető autós magazinja az Autó-Motor. A "Nem látja? Na látja!" című cikk a 2005/9-ik számban, a járműtechnika rovatban olvasható.

 

Az Autó-Motor magazin 75.000 példányban jelenik meg kéthetente, és a legolvasottabb autós kiadvány az országban.

 

A magazin címlapjára kattintva elolvashatja a cikket, melyhez az Adobe cég  Acrobat Reader nevű programjára van szüksége.

 

Az Autó-Motor megrendelhető a következő címen:

 

Axel Springer-Budapest Kiadói Kft.

Ügyfélszolgálat, 1525 Budapest, Pf. 110

Telefon: 06-1-488-5588

e-mail: titkarsag@automotor.hu 

Internet: www.automotor.hu 

 

Az autótolvajok legújabb módszere

Mivel legtöbben a bejárati ajtó közelében, a lakáskulcsok mellett tartják autójuk kulcsait és a cipősszekrényen a forgalmi engedélyt, ezért a bűnözők taktikát változtattak. A rendőrség tapasztalatai szerint már nem törik fel a kocsit, nem bajlódnak az indításgátló kikapcsolásával. Inkább betörnek a kiszemelt autó tulajdonosának a lakásába, ellopják a kulcsait, a forgalmi engedélyét, sőt a törzskönyvét is.

 

A nagy értékű autókra még mindig nagy a kereslet külföldön, főleg az orosz piacon, ezeket még megéri külföldre csempészni - mondta a Népszabadságnak Hegedűs Lajos alezredes, a BRFK gépjármű-bűnözés elleni osztályának alosztályvezetője. - Az ellopott autók többsége azonban inkább különböző illegális bontókba kerül, darabjaik pedig a bontott alkatrészeket forgalmazó üzletek polcaira vagy az Interneten bárki számára hozzáférhető, felújított alkatrészek kínálati listájára. 

 

Az évente bejelentett összes autólopás negyede-ötöde csalás, illetve lízingcsalás. A leggyakoribb megoldás az, hogy bűnszervezetek öt-tízezer forintért szerződtetnek hajléktalanokat, hogy vásároljanak részletre egy autót. A pénzt természetesen a szervezet adja a hajléktalannak, aki soha nem is látja a gépkocsiját. Néhány hét elteltével a strómant a szervezet felszólítja: jelentse be a rendőrségen, hogy ellopták a gépkocsiját. A biztosító kifizeti az autó árát meghitelező bankot, a szervezet pedig - igény szerint egyben vagy alkatrészeire bontva - eladja a stróman nevén lévő kocsit. 

 

Máskor totálkárosra tört autók vásárlásához vesznek fel hitelt minden gyanú felett álló kereskedők közvetítésével. A bankkal természetesen nem közlik, hogy a meghitelezendő jármű működésképtelen. Az első törlesztőrészletet még ki is fizetik, majd közlik, hogy az autót ellopták, vagy összetört. A biztosító fizet a banknak, a roncsautó oda kerül, ahová eredetileg szánták: a bontóba. A folyamat közben azonban néhányan kerestek pár százezer forintot az ügyleten, amit az összes autós kénytelen megfizetni az ilyen és hasonló "lehúzások" miatt folyamatosan és jelentősen emelkedő biztosítási díjakban.

 

Forrás: Népszabadság, NAPI Online

 

Autó Tudós - PR-Cikk

A PERMANENTMARK SECURITY SYSTEMS gépjárművédelmi biztonsági rendszere bemutatkozott a nagyközönségnek az Autó Tudós Bt. negyedévente megjelenő Autó Tudós Mindenkinek nevű magazinjában. A PERMANENTMARK UV-gravírozás című PR-cikkünk a VI. évfolyam 2. számban a biztonságtechnika rovatban olvasható.

 

Az Autó Tudós magazin 60.000 példányban jelenik meg, és a legnagyobb városokban ingyenesen is hozzáférhető.

 

A magazin címlapjára kattintva elolvashatja cikkünket.

 

Az Autó Tudós magazin megrendelhető a következő címen:

 

Autó Tudós Bt.

1071 Budapest, Dózsa György út 32.

Telefon: 06-1-343-1816

e-mail: autotudos@autotudos.hu 

Internet: www.autotudos.hu 

 

Autótechnika - PR-Cikk

A PERMANENTMARK SECURITY SYSTEMS gépjárművédelmi biztonsági rendszere bemutatkozott a szakmának az X-Meditor Kft. havonta megjelenő Autótechnika nevű folyóiratában. Választásunk azért esett erre a folyóiratra, mert a "szakma lapjának" tartják, és elsősorban a gépjárműiparban dolgozók, illetve az az iránt érdeklődők olvassák. A PERMANENTMARK UV-gravírozás című cikkünk a III. évfolyam 2005/1. számban olvasható.

 

A folyóirat címlapjára kattintva elolvashatja cikkünket, melyhez az Adobe cég  Acrobat Reader nevű programjára van szüksége.

 

Az Autótechnika megrendelhető a következő címen:

 

X-Meditor Kft. Autóinformatika üzletág

9002 Győr, Pf. 156.

Telefon: 06-96-618-067

e-mail: auto@xmeditor.hu 

Internet: www.autotechnika.hu 

 

Az autótolvajok egyre ügyesebbek!

Az egyik legelismertebb európai autós szaklap évről évre leteszteli a gépjárművédelmi rendszereket. Éles körülmények között hasonlítják össze a piacon kapható termékeket különféle kategóriákba sorolva. Az egyik legszembetűnőbb összehasonlítási alap a hatástalanításhoz szükséges idő. A mechanikus zárak kategóriáját figyelve megdöbbentő adatokat kapunk a tolvajok folyamatos önfejlesztésével kapcsolatban. Az 1999-es évben még 5 percnél tovább ellenálló kormányzárat 2003-ban már 16 másodperc alatt hatástalanítani lehetett! A kategória másik kiemelkedő darabja 2000-ben még 18 percnél hosszabb ideig állta a sarat, három év múlva már csak 117 másodpercig tudott ellenállni a "szakember" próbálkozásainak! Az elektronikus védelmi rendszereknél az elévülési idő még ennél is rövidebb!

 

Forrás: Az Auto Express tesztjei alapján

 

Hogyan dolgoznak az autótolvaj bandák?

Az autótolvaj bandák manapság már profik módjára, akár egy autógyár, rendelésre dolgoznak. A kapcsolattartó leadja az információt, hogy milyen autót, milyen felszereltséggel és milyen motorral rendeltek meg, és beindul a felderítés.

...

Ha a kinézett autó, és a riasztórendszer típusa is megvan, akkor jön az igazi szakember. Ő már az összes szükséges információ birtokában érkezik a helyszínre, és nyugodt körülmények között, profi módszerekkel és technikával kiiktatja a riasztórendszert. Ezután a kocsi rövid határidőn belül külföldre kerül, illetve az olcsóbb típusokat alkatrészekre bontva adják el.

 

Forrás: A5

Minden éjjel ellopnak egy autót a fővárosban

Az elmúlt hónapokban mindössze egyetlen olyan éjszaka volt a fővárosban, amikor egy járművet sem loptak el. Az autótolvaj bandák főleg a fővárosra koncentrálják erőiket, a kocsik kétharmada Budapest utcáiról tűnik el.

...

A rendőrség adatai szerint a lopott járművek 70 százalékát azonnal darabokra szedik. Amelyik alkatrészen bármilyen azonosító van, azt kidobják. Így enyészet vár a motorblokkra és a gravírozott ablaküvegre is. Minden mást átszállítanak a bontókba.

...

A műholdas követőket viszont olykor már sikerrel hatástalanították egy speciális készülékkel, amely képes elnyomni a járműbe beépített GPS-jelet. A tolvajok százezer forint körüli összegen osztozkodhatnak.

...

 

Forrás: GPS Magazin

 

Elgurított milliók

Az angliai What Car? nevű autós szaklap profi csapata minden évben feltörési tesztnek veti alá a legfrissebb autótípusokat. Az adatok önmagukért beszélnek: az 1999-ben forgalmazott személyautók 87 százalékát (!) tudták 2 percen belül különféle tolvajmódszerekkel, de roncsolásmentesen kinyitni. A tavalyi 71 százalékos felnyitási arány ugyan némi javulást mutat, de tálcán kínálja autóját a tolvajoknak az a tulajdonos, aki pusztán az ajtó és a kormányzár védelmében bízik. 

...

 

Forrás: HETEK - Országos Közéleti Hetilap

 

160 lopott autó, 300 milliós kár

Több mint 300 millió forint kárt okoztak azok a fiatalok, akik 160 autót loptak el, szereltek szét, majd értékesítettek – szervezett módon – az elmúlt hónapokban.

...

A munkamegosztáson alapuló szervezetben más – más személy végezte a eltulajdonítani kívánt autók felkutatását, a gépkocsi lopás lebonyolítását, a szétszerelőkhöz szállítást, magát a szétbontást és az értékesítést. A fővárosban és a vasi megyeszékhelyen tartott házkutatások során jelenős mennyiségű, mintegy három teherautónyi bontott járműalkatrész és átépített személyautó került elő.

...

Forrás: Magyar Rádió Online

 

Autólopás: feketepiaci igény szerint

A tolvajok szerint a világ legjobb riasztórendszerét is lehet hatástalanítani. Mindennek van ellenszere.

...

A lopott kocsik valószínűleg a főváros környéki bontókban kötnek ki.

...

Forrás: Somogyi Hírlap

 

Elterjedt, ugyanakkor hatástalan eszköz a riasztó

Az új autókban már szinte kötelező tartozéknak számító immobilizeren a tolvajok csak kacagnak. A szakosodott profik ismerik a trükköket, és néhány másodperc alatt kiiktatják a rendszert: ha máshogy nem, akár a teljes motorelektronika cseréjével. Tulajdonképpen nem rossz megoldás a gyári immobilizer, minthogy költséges és időigényes az eltávolítása (ráadásul benne van az autó árában), de ezt az autótolvajok már előre tudják kalkulálni, tehát ha éppen olyan autóra van szükségünk, mint a miénk, ez nem fogja visszatartani őket. A nagyobb baj a gyári rendszerekkel, hogy hamis biztonságérzetet adnak. Úgyis van immobilizer az autómban, minek költsek más védelemre, gondolják sokan.

...

A másik elterjedt, ugyanakkor hatástalan eszköz a riasztó. Ha megszólal egy az utcában, már fel sem kapjuk a fejünket, ráadásul a legtöbb riasztót másodpercek alatt el lehet hallgattatni.

...

Forrás: ÚJ SZÓ online

 

Idősebb autóknál a ritka példányok vannak veszélyben, újaknál a könnyen értékesíthető, gyakori típusok

Többségünk arra számít, hogy épp az ő autóját kerülik el a gépkocsi-tolvajok. Miért épp az én öreg Škodámat törnék fel, amikor mellette áll a méregdrága Volvo? – halljuk gyakran a kérdést, amit egyik pillanatról a másikra egy másik válthat fel: Hol az autóm? Igen, a feketepiacnak is megvannak a szabályai. Nagy általánosságban azonban elmondható, hogy szinte nincs olyan kocsi, amit nem érne meg ellopni. Még a legöregebb Škodát is el lehet adni alkatrészeknek.

...

Nem szabadna spórolnunk a biztonsági eszközökön sem. Nagy általánosságban elmondható, hogy minél többet építünk be a kocsinkba, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a tolvajok feladják a kocsinkért folytatott harcot.

...

Gépkocsi-lopások felderítése

 

Szlovákia 24,8%

Csehország 16,4%

Magyarország 13%

Lengyelország 18%

Ausztria 20%

EU-országok 10-30%

...

Forrás: ÚJ SZÓ online

 

Interjú az autótolvajjal

Egyszerű autókat el lehet vinni "kezdő szett"-tel is, ami zárat nyit, gyári immót hatástalanít. Ebből persze csak a gyakoribb típusokhoz akad. Boltban nyilván nem kapható; egymásnak adják-veszik, akiknek kell. Főleg a bontósok szoktak ilyeneket csináltatni. A szakma elitje viszont felsőfokú végzettségű, képzett, ismereteit állandóan fejlesztő autóipari szakember. 

...

Általában márkákra állnak rá a bandák, de akkor is mehet a buli, ha megrendelés van valami extra cuccra: kikölcsönöznek egy ugyanolyan kocsit, és azon gyakorolnak, vagy bújják a szerviz CD-ket. Szerviz CD-ket, vagy más néven All Data CD-ket a szervizekből lehet "kihozni", ahogyan a kulcsokat is segíthetnek megszerezni az ottaniak. Ezeken a CD-ken rajta van minden, az utolsó csavarig.

...

Rendelésre dolgozunk, ezen kívül a gyakoribb típusoknál a tulajdonos által beépített védelmi rendszer is befolyásol. Ha látszik, hogy a kiszemelt autó alaposan védve van, inkább keresünk egy védtelenebbet.

...

Mi az ellopott kocsi sorsa?

Totálkáros kocsi papírjait kapja meg, vagy atomjaira szedik és a megfelelő bontókba kerül. Csak telefonálj körbe három bontót és keress bármilyen egy-két éves kocsihoz mondjuk légzsákot, vagy motorháztetőt. Meg fogsz lepődni, légzsák minden másodikban lesz, motorháztetőből pedig még színt is tudsz majd választani. Ennyi totálkáros kocsi lenne itthon? Külföldre viszont már nem szokás vinni az autókat.

...

A GSM-alapú, vagy műholdas védelmek teljesen kiborítanak. Sok szerencsétlen, tudatlan embert így lehúzni, hát szégyen! Az ilyen berendezések kommunikációját zavaró készülék egy megközelítőleg 2x3x1 cm méretű doboz. Van hozzá még elemtartó, és kiviteltől függően antenna: egy pár centi hosszú drót magára a készülékre feltekerve. Ez így nem nagyobb, mint egy távirányító bármelyik kocsihoz. Ha bekapcsolod, tízméteres körzetben nem lehet telefonálni, pláne a GPS rendszer nem tud kommunikálni a műholdakkal.

...

Ha gravírozott az üveg, kevesebbet adnak a kocsiért, mivel egy jelentős része használhatatlan. Ha kitörlik a gravírozást, az feltűnő. Az üvegek, lámpák cseréje viszont plusz pénz. Ezért az így jelölt autókat igyekszünk elkerülni. Ami az UV jelölést illeti, azt pláne macerás eltüntetni, vagy lehetetlen is néha. A megjelölt alkatrészeket nem lehet továbbadni, ráadásul a kocsiból sem lehet donor, hacsak valaki végig nem keni kromofággal előtte.

...

Forrás: TotalCar

 

 

©2004-2009 PERMANENTMARK SECURITY SYSTEMS. Minden jog fenntartva.